Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Το δημόσιο θα γλιτώσει 1,5 εκατ ευρώ απο τα πρωθυπουργικά ιδρύματα

Το δημόσιο θα γλιτώσει 1,5 εκατ ευρώ απο τα πρωθυπουργικά ιδρύματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου αναστέλλονται για το τρέχον έτος οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών της χώρας.

Πρόκειται για χορηγίες που ανέρχονται σε 250.000 ευρώ για το κάθε ίδρυμα σύμφωνα με σχετικό νόμο του 2007, ενώ σημειώνεται ότι για το 2010 το ποσό μειώθηκε στο 10%.

Η κα. Διαμαντοπούλου ενημερώνοντας σχετικά τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, η Υπουργός τονίζει χαρακτηριστικά σε επιστολή της πως "σήμερα, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε σκληρές οικονομικές θυσίες" και η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει αποδεκτή "όχι μόνον ως αναγκαία, αλλά και ως συμβατή προς τους σκοπούς των Ιδρυμάτων σας, ενέργεια".

Ειδικότερα, αποδέκτες της σχετικής επιστολής είναι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, το Πνευματικό Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι τις αρχές του 2010 η κα. Διαμαντοπούλου δέχτηκε έντονη κριτική όταν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, υπέγραψαν τη χρηματοδότηση και του ιδρύματος Κων/νου Σημίτη.

Τότε το Υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με τις επιχορηγήσεις των διαφόρων ιδρυμάτων, ανακοίνωσε ότι με τον νόμο 3577 του 2007 αποφασίστηκε να επιχορηγούνται όλα τα Ιδρύματα Ερευνών των πρώην πρωθυπουργών.

Ωστόσο, ως φαίνεται η υπουργός παιδείας αποφάσισε ότι ειδικά για φέτος το εν λόγω κονδύλι δεν θα μπορούσε να δοθεί ενόψει κρίσης.

Συνεπώς, το ελληνικό δημόσιο θα γλιτώσει συνολικά 1,5 εκατ ευρώ στα έξι πρωθυπουργικά ιδρύματα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο