Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Το θέμα των αγροτικών αποζημιώσεων

Το θέμα των αγροτικών αποζημιώσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με αναπάντητα ερωτήματα άφησε τους παραγωγούς ελαιολάδου Χανίων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τον νομό, προκειμένου να συζητήσει με τους αγρότες το θέμα των αποζημιώσεων.

Ο κ. Καρχιμάκης άφησε ανοιχτό το θέμα της αποζημίωσης των παραγωγών ελαιόλαδου του νομού, που υπέστησαν ζημιές από την πτώση του καρπού.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, οι αποζημιώσεις σε παραγωγούς των Χανίων θα δοθούν αν το υπουργείο Οικονομικών δώσει το «πράσινο φως» για καταβολή στους αγρότες και των έξι νομών της χώρας που υπέστησαν ζημιές από πυρινοτρίτη.

«Εφόσον το θέμα προχωρήσει και για τους έξι νομούς, θα αποζημιωθούν και οι αγρότες των Χανίων. Μέχρι στιγμής, το θέμα δεν έχει προωθηθεί για δημοσιονομικούς λόγους», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης.

Ωστόσο, ο υφυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το ζήτημα της αποζημίωσης σε ελαιοπαραγωγούς, τα δέντρα των οποίων υπέστησαν ζημιές από τη χιονόπτωση του 2008.

«Είναι δίκαιο το αίτημα και νομίζω ότι σύντομα θα αποζημιωθούν οι αγρότες που πράγματι το δικαιούνται», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αθήνα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο