Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Κιργιστάν: Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για σχηματισμό "κυβέρνησης του λαού"

Κιργιστάν: Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για σχηματισμό "κυβέρνησης του λαού"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σύμφωνα με κύκλους της αντιπολίτευσης στη χώρα που γνωρίζει χαώδη κατάσταση, σχηματίστηκε "κυβέρνηση του λαού", καθώς ο πρωθυπουργός Ντανιγιάρ Ουζένοφ συμφώνησε να παραιτηθεί, όχι όμως και ο πρόεδρος της χώρας.

Ο πρόεδρος Μπακίγιεφ, δεν είναι είναι ακόμη ξεκάθαρο που βρίσκεται, αν και αναφορές επιμένουν ότι αναχώρησε αεροπορικώς από την πρωτεύουσα Μπισκέκ.
Οι ταραχές που ξεκίνησαν την Τρίτη το πρωί, έχουν ως αποτέλεσμα 40 τουλάχιστον νεκρούς στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία.

Η αντιπολίτευση επιμένει ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας. Επικεφαλής της αντιπολίτευσης, είναι η πρώην υπουργός των Εξωτερικών Ρόζα Οτανπάγιεβα, η οποία δήλωσε ότι "η εξουσία είναι πλέον στα χέρια μια λαικής κυβέρνησης. Υπέυθυνοι άνθρωποι έχουν αναλάβει ευθύνες και προσπαθούν να εξομαλύνουν και να ελέγξουν την κατάσταση."

Εν τω μεταξύ κινητικότητα παρουσιάζει η αμερικανική βάση στο Κιργιστάν, ενώ τα σύνορα της χώρας με το Καζακστάν έχουν κλείσει.
Έκκληση νασταματήσει η βία, έκανε και ο εκπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο κος Μπαν Κι-Μουν είναι "σοκαρισμένος από τους θανάτους των πολιτών και τη βία".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο