Αρχική | Πολιτική | Ίδρυση τεσσάρων νέων περιφερειακών Εφετείων

Ίδρυση τεσσάρων νέων περιφερειακών Εφετείων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ίδρυση τεσσάρων νέων περιφερειακών Εφετείων

Στην ίδρυση τεσσάρων νέων εφετείων σε Μυτιλήνη, Ηράκλειο Κρήτης, Αγρίνιο και Χαλκίδα προχωρεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, μετά την κατάθεση ισάριθμων σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η λειτουργία των νέων Εφετείων αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και στόχος της κίνησης αυτής είναι η αποσυμφόρηση των Εφετείων στα οποία υπάγονται οι εν λόγω περιοχές.

Το ζήτημα της ίδρυσης νέων Εφετείων έχει τεθεί προ πολλών ετών, σκόνταφτε, ωστόσο, πάντοτε σστις έντονες αντιδράσεις που έρχονταν στο προσκήνιο από βουλευτές, δικηγορικούς συλλόγους και τοπικούς φορείς.

Αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες

Για την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο, για παράδειγμα, έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, όπου εκδικάζονται έως τώρα οι υποθέσεις αρμοδιότητας Εφετείου για την Αιτωλοακαρνανία, ενώ οι φορείς του Μεσολογγίου έχουν επανειλημμένα διεκδικήσει την έδρα του νέου Εφετείου για την πόλη τους.

Μάλιστα στο Μεσολόγγι ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις, μπροστά στην προοπτική της ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο.

Οι πιο άγριες μάχες πάντως έχουν ξεσπάσει στην Κρήτη, όπου οι φορείς του Ηρακλείου διεκδικούν την έδρα του δεύτερου Εφετείου για την πόλη τους, την ώρα που οι φορείς των Χανίων, όπου λειτουργεί Εφετείο, αντιδρούν στην ίδρυση δεύτερου Εφετείου στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Η ίδρυση, ωστόσο, Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη αναμένεται να ανακουφίσει τους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου, οι οποίοι σήμερα ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα, προκειμένου να μεταβούν στη Σύρο, όπου υπάγονται οι υποθέσεις αρμοδιότητας των αντίστοιχων Πρωτοδικείων.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο