Αρχική | Επιχειρήσεις | Αντίθετος ο ΣΕΛΠΕ στον τρόπο επιβολής του φόρου πολυτελείας

Αντίθετος ο ΣΕΛΠΕ στον τρόπο επιβολής του φόρου πολυτελείας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αντίθετος ο ΣΕΛΠΕ στον τρόπο επιβολής του φόρου πολυτελείας

Την έντονη αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο θα επιβάλλεται ο φόρος πολυτελείας σε προϊόντα εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ).

Η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου «με λάθη» σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ δεν διακρίνει μεταξύ προϊόντων όπως θα έπρεπε, καθώς όπως υποστηρίζει «ψεύτικα ή ολόχρυσα, τα ρολόγια και τα κοσμήματα έχουν την ίδια αντιμετώπιση».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μετά το λάθος των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το φόρο πολυτελείας στα δερμάτινα υποδήματα όπου όλα τα προϊόντα της κατηγορίας που βρίσκονται κάτω από τον ίδιο κωδικό έχουν και τον ίδιο φόρο πολυτελείας είτε είναι δερμάτινη παντόφλα είτε είναι παπούτσι από δέρμα κροκοδείλου, καθώς επίσης και τα κοσμήματα είτε είναι ψεύτικα είτε είναι ολόχρυσά έχουν την ίδια αντιμετώπιση από το νόμο».

»Συνεχίζονται τα λάθη με το άρθρο 87 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο όλα τα ρολόγια κάτω από τον ίδιο κωδικό είτε είναι πλαστικά είτε είναι ολόχρυσα φορολογούνται με τον ίδιο φόρο πολυτελείας.

»'Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού', ταιριάζει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που χωρίς την απαιτούμενη γνώση και δίχως να συμβουλεύονται τους ειδικούς της αγοράς, εξακολουθούν να νομοθετούν με αποτέλεσμα άλλο να είναι το πνεύμα του νόμου και άλλη η εφαρμογή του στην πράξη.

»Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να επικρατήσει ορθή κρίση έτσι ώστε το πνεύμα του Νόμου να ταυτίζεται με το γράμμα του Νόμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Νόμος πρέπει να είναι σωστός για να είναι σεβαστός από όλους και η πολιτεία να έχει την δυνατότητα ελέγχου της ορθής εφαρμογής του.'






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο