Αρχική | Επιχειρήσεις | Κόσμος | Χωρίς προηγούμενο πρόστιμο στη Toyota

Χωρίς προηγούμενο πρόστιμο στη Toyota

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν την επιβολή του μέγιστου δυνατού προστίμου, ύψους 16,38 εκατ. δολαρίων, στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota για την αμέλειά της να ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές για τα προβλήματα ασφαλείας στο σύστημα επιτάχυνσης, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Μεταφορών.

Σε περίπτωση που επιβληθεί το συγκεκριμένο θα αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί σε αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές ισχυρίζονται πως η Toyota αμέλησε επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες να ειδοποιήσει την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Κίνησης Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) για το ελαττωματικό πετάλι του γκαζιού, το οποίο προκαλούσε αναίτια επιτάχυνση.

«Πλέον διαθέτουμε αποδείξεις πως η Toyota αμέλησε τις νομικές της υποχρεώσεις. Χειρότερα ακόμη, ότι εσκεμμένα απέκρυψαν ένα επικίνδυνο τεχνικό ελάττωμα από τις αμερικανικές αρχές και δεν ανέλαβαν πρωτοβουλία για να προστατεύσουν εκατομμύρια οδηγούς και τις οικογένειές τους», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Ρέι ΛαΧουντ στο ανακοινωθέν του.

Η Toyota, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στον κόσμο, αναγκάσθηκε να ανακαλέσει τους τελευταίους μήνες πάνω από 8 εκατ. οχήματα σε όλον τον κόσμο για να επιδιορθώσει τα ελαττωματικά μοντέλα της.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο