Αρχική | Αθλητικά | Ελλάδα | Ο Σωτήρης Νίνης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ

Ο Σωτήρης Νίνης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η ΦΙΦΑ αναγνώρισε την αξία του για μία ακόμη φορά, απομένει να τον αναγνωρίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και στο Μουντιάλ. Ο Σωτήρης Νίνης αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα της επίσημης ιστοσελίδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία εξυμνεί το ταλέντο του διεθνούς μέσου.

Στο άρθρο της ΦΙΦΑ υπενθυμίζεται ότι ο Νίνης είναι ο νεαρότερος σε ηλικία παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η λίστα με τα κατορθώματά του είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Ανακηρύχθηκε καλύτερος νέος Ελληνας ποδοσφαιριστής το 2007 -ο μικρότερος σε ηλικία που κερδίζει αυτή τη διάκριση- και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 19 την ίδια χρονιά.

Οχι μόνο είναι ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, αλλά συμμετείχε σε παιχνίδι για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σκόραρε σε αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός και έχει χριστεί αρχηγός στον Παναθηναϊκό. Με τέτοιες επιτυχίες από τόσο νωρίς, δεν αποτελεί έκπληξη ότι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως οι Μάντσεστερ Γιουν., Αρσεναλ, Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης τον έχουν στα υπόψη τους. Ο Νίνης διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση, απίστευτη διορατικότητα, εξουθενωτικό ρυθμό και αρκετά δυνατό σουτ».

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στον Νίνη ως η μεγαλύτερη ελπίδα της Ελλάδος στο Μουντιάλ, αλλά ώς τότε υπάρχουν αρκετά πράγματα ακόμη που πρέπει να απασχολήσουν τον νεαρό μέσο. Πρώτα απ' όλα, το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου οι «πράσινοι» απλά πρέπει να υπερασπιστούν το 3-1 του πρώτου αγώνα για να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τον έναν από τους δύο φετινούς στόχους τους: το Κύπελλο.

Ο Νίκος Νιόπλιας ανακοίνωσε χθες την 20μελή αποστολή και δεν συμπεριέλαβε σε αυτήν τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, προκειμένου να μην τον «ζορίσει» στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του ΠΑΣ. Εκτός έμειναν, επίσης, οι Γκαλίνοβιτς, Μαχλελής, Δάρλας και Σπυρόπουλος. Ο Δάρλας ακολούθησε ατομικό, αλλά ο Σπυρόπουλος ίσως είναι έτοιμος να επανέλθει στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή, όπου το «τριφύλλι» με ισοπαλία θα πανηγυρίσει τον τίτλο.

- Στην έδρα ποντάρει ο Νίκος Αναστόπουλος για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει το μυαλό του στη μάχη της παραμονής. Οι νεοφώτιστοι δεν υπολογίζουν στον τιμωρημένο Σίσιτς καθώς και στους Ελευθερόπουλο, Μαϊστόροβιτς, Ντάσιο, Σαϊτιώτη.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο