Αρχική | Πολιτική | Κατά του δικομματισμού τάσσονται οι πολίτες

Κατά του δικομματισμού τάσσονται οι πολίτες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατά του δικομματισμού τάσσονται οι πολίτες

Απόσταση... ασφαλείας συνεχίζει να διατηρεί το ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Πάντως, οι πολίτες εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν άδικα τα μέτρα της κυβέρνησης.

 Σύμφωνα με την έρευνα της MRB για την εφημερίδα «Real News», το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 31,9% και ακολουθούν: ΝΔ με 21,2%, ΚΚΕ με 7,2%, ΛΑΟΣ με 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ με 4,4% και Οικολόγοι Πράσινοι με 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 27%. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι οι πολίτες θέλουν να μπει τέλος στον δικομματισμό. Σε ερώτηση για την δημιουργία νέου κόμματος το 62% απάντησε θετικά, το 26,4% αρνητικά, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 11,7% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αντώνη Σαμαρά (45,8% έναντι 30,7%), ενώ το 42% θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου έναντι 21,6% που εμπιστεύεται την ΝΔ.

Η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ του ανασχηματισμού και διαφωνεί με την θέσπιση θητείας για τον πρόεδρο της ΝΔ. Παράλληλα, το 87% ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε διαγραφές.

Στην ίδια έρευνα, ο 72,2% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε αρκετά και πολύ άσχημα, το 18,6% λέει «ούτε καλά, ούτε άσχημα» και μόλις το 8,7% απαντά αρκετά και πολύ καλά. Παράλληλα, το συντριπτικό 75% θεωρεί άδικα τα μέτρα.

Προβάδισμα 10% δίνει στο ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της Αlco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Αναλυτικά, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 32,1% και ακολουθούν: ΝΔ 22,1%, ΚΚΕ 6,3%, ΛΑΟΣ 5,5%, ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, Άλλο 3%, Οικολόγοι - Πράσινοι 2,1%, Άκυρο/ Λευκό 9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,5%.

Παράλληλα, το 60,4% δηλώνει πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει τελικά την οικονομική κρίση (έναντι 30,8% που εμφανίζεται απαισιόδοξο) και το 49,3% δηλώνει υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων οι περισσότεροι εκ των οποίων (72%) είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, το 37,1% των ερωτηθέντων εκφράζει την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, το 28% δηλώνει οργισμένο και το 23,6% προσβεβλημένο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο