Αρχική | Πολιτική | 400 σελίδες (!) το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη»

400 σελίδες (!) το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
400 σελίδες (!) το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη»

Με το 400 σελίδων (!) νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη», που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τις 15 Απριλίου, θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να δώσει το στίγμα της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Στο μεταξύ, στις τοπικές κοινωνίες έχουν ανάψει «φωτιές» τα σενάρια για τις συνενώσεις, ενώ δεν λείπει ο συνωστισμός υποψηφίων ιδίως για τις αιρετές Περιφέρειες που θα αντικαταστήσουν τις Νομαρχίες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από την Βουλή μέχρι τα τέλη Μαΐου, ώστε οι επικείμενες εκλογές στους ΟΤΑ, τον Νοέμβριο, να γίνουν με τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.

Οι «πινελιές» για τις συνενώσεις έχουν μπει, αν και υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως π.χ. αν μεγάλα νησιά του βόρειου Αιγαίου σπάσουν σε επιμέρους Δήμους. Βέβαια, δεν λείπουν και οι πιέσεις βουλευτών ή τοπικών παραγόντων που επιχειρούν να επηρεάσουν τις συνενώσεις με βάση τη δική τους επιρροή. 

Στην τελευταία περίπτωση καταγράφονται... καραμπόλες, ιδίως στην Αττική και την Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, στην Αττική ουδείς γνωρίζει ακόμα αν Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι γίνουν ένα, όπως ισχύει και για την Νίκαια με τον Πειραιά.

Πάντως, στο κυβερνών κόμμα έχει ήδη συσταθεί η επιτροπή που θα ασχοληθεί με το θέμα των υποψηφιοτήτων. Τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ, πολλοί έχουν αυτοπροταθεί, ενώ και τα δύο κόμματα ψάχνουν τον... ιδανικό υποψήφιο που θα «τραβήξει» ψήφους από όλα τα στρατόπεδα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο