Αρχική | Πολιτική | Έφυγε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης

Έφυγε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έφυγε σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης. Ο εκλιπών είχε διατελέσει το διάστημα από τον Ιούλιο του 1989 έως τον Οκτώβριο του 1989, πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Συνεργασίας της Ν.Δ. και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης γεννήθηκε στο Γύθειο, το 1927, ήταν έγγαμος με την Μαρία Ραγκούση και είχαν ένα γιο και μία κόρη. Ηταν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.

Εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1977,1981,1985,1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), 1990, 1993 και Βουλευτής Β΄ Αθηνών το 1996, 2000 και 2004.

Εκτός από πρωθυπουργός είχε διατελέσει μεταξύ άλλων, υπουργός Δημοσίων Έργων, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας

Υπήρξες κυβερνήτης πλοίου επιφανείας και υποβρυχίου έως το 1967 που παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, εκφράζοντας την αντίθεση του στην δικτατορία. Τον Ιούλιο του 1969 συνελήφθη από το δικτατορικό καθεστώς, φυλακίστηκε και εκτοπίστηκε.

Υπήρξε επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει τιμηθεί με ανώτατα παράσημα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο