Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Αλλαγές στο φορολογικό ζητάει η ΝΔ

Αλλαγές στο φορολογικό ζητάει η ΝΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ πρόχειρο και κατώτερο των περιστάσεων, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, το φορολογικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του προανήγγειλε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ασκήσει και νέες πιέσεις για την περαιτέρω βελτίωσή του.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, χθες στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, "αναγκάστηκε να υποχωρήσει", δηλώνοντας ότι σύντομα πρόκειται να καταθέσει τροπολογίες για σειρά προβληματικών διατάξεων του υπό συζήτηση φορολογικού νομοσχεδίου.

Ζητά χαρακτηριστικά την απόσυρση της παρακράτησης φόρου με συντελεστή 8% στο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις για την παροχή κάθε είδους υπηρεσιών, και την επιβολή αυστηρότερων τεκμηρίων για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα, τα οποία, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, σκανδαλωδώς ευνοούνται.

Επίσης, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει την αύξηση φορολόγησης των Ελλήνων Ναυτικών, το πρόβλημα που δημιουργείται με την υποχρέωση έκδοσης Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας και όχι με την είσπραξη της αμοιβής.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο