Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Οι θέσεις του ΣΕΒΕ για την οικονομία

Οι θέσεις του ΣΕΒΕ για την οικονομία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Ανταγωνιστική εξωστρέφεια» είναι το χαρακτηριστικό που μπορεί «να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), Βασίλη Θωμαΐδη.

«Ο στόχος για διπλασιασμό των εξαγωγών, στο 15% του ΑΕΠ, μέχρι το 2014 κρίνεται σήμερα απόλυτα αναγκαίος και είναι εφικτός εφόσον σοβαρευτούμε όλοι, και οι επιχειρηματίες και το κράτος», ανέφερε ο κ. Θωμαϊδης, στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Όπως εξήγησε, απαιτείται μία νέα νοοτροπία, με τους επιχειρηματίες να αναπτύσσουν συνέργειες και να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις, και το κράτος, σε ρόλο καθοδηγητή, να φιλτράρει, να αξιολογεί και να βοηθά στην υλοποίηση των προτάσεων.

«Το ΕΣΠΑ είναι ίσως η τελευταία αναπτυξιακή μας ευκαιρία, αρκεί να μην εξελιχθεί σε ένα ακόμη ΚΠΣ, αρκεί να το ξοδέψουμε, για να πουλήσουμε στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ επισήμανε ότι, προκειμένου η εξαγωγική στρατηγική να φέρει αποτελέσματα, θα πρέπει να διευρυνθεί η «εξαγωγική οικογένεια», με πολιτικές που θα «εμπνεύσουν» ελληνικές επιχειρήσεις να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι στην περίοδο ύφεσης, που διανύει η αγορά, η δραστηριοποίηση στο εξωτερικό αποτέλεσε «σωσίβιο» για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.

«Προϋπόθεση βέβαια για να φθάσουμε τους στόχους μας, είναι οι εξαγωγές προϊόντων ανταγωνιστικών και καινοτόμων, με εστίαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα», είπε ο κ. Θωμαΐδης.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο