Αρχική | Πολιτική | Ακύρωσε τα ρωσικά τανκς ο Βενιζέλος

Ακύρωσε τα ρωσικά τανκς ο Βενιζέλος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ακύρωσε τα ρωσικά τανκς ο Βενιζέλος

Η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα έβαλε άλλαξε το πρόγραμμα προμήθειας των 420 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (γνωστά ως ΤΟΜΑ), το οποίο είχε αρχικώς αποφασίσει η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις επαφές που είχε στη  Μόσχα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με το Ρώσο ομόλογό του Α. Σερντιούκοφ.
Το υψηλό κόστος του προγράμματος, περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, κατέστη αρκούντως αποτρεπτικό  για την άμεση υλοποίησή του.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το θέμα θα επανεξετασθεί. "εν ευθέτω χρόνω" όπως ενημέρωσε η ελληνική πλευρά στους Ρώσους αξιωματούχους.

Πάντως κατά την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου  έγινε το πρώτο βήμα για τον  επανακαθορισμό των ελληνορωσικών  αμυντικών σχέσεων ώστε να προκύψει μια νέα συμφωνία-πλαίσιο που, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει:

-περισσότερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις
-συμπαραγωγές σε ελαφριά όπλα ή πυρομαχικά

-συμφωνίες με εγγυήσεις του Δημοσίου και παραλλήλως με κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων
-επίλυση ζητημάτων διαλειτουργικότητας μεταξύ των ρωσικών οπλικών συστημάτων και των άλλων συστημάτων που διαθέτουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης συμφωνήθηκε  η μετάβαση Ελλήνων αξιωματικών  στη Ρωσία προκειμένου να εκπαιδευτούν σε επιχειρησιακές δοκιμές με πυραύλους S-300.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο