Αρχική | Αθλητικά | Ελλάδα | Πανελλαδικές: Τι θα γίνει με τη κατάργηση της βάσης του 10

Πανελλαδικές: Τι θα γίνει με τη κατάργηση της βάσης του 10

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πανελλαδικές: Τι θα γίνει με τη κατάργηση της βάσης του 10

Σύγχυση που προκλήθηκε με τα στοιχεία των πανελλαδικών εξετάσεων για τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και την οποία χρεώθηκε ο υφυπουργός Ι. Πανάρετος, αλλά κυρίως οι νέες του δηλώσεις περί κατάργησης της βάσης του 10.

Η κ. Διαμαντοπούλου στο χθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να επαναβεβαιώσει ότι εκείνη έχει την ευθύνη του υπουργείου. Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε: “αυτό είναι αυτονόητο” αλλά είναι γνωστό πως ο κ. Πανάρετος είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του και θεωρείται απίθανη η απομάκρυνσή του... Έτσι μάλλον η κόντρες θα έχουν και συνέχεια.

Ο υφυπουργός προέβη σε δηλώσεις περί υπέρογκων αμοιβών στη διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης την περίοδο 1997-2003 βάζοντας στο στόχαστρο τους τότε υπουργούς Αρσένη και Ευθυμίου.

Ο Υφυπουργός ενώ ο ΟΕΕΚ είναι στην αρμοδιότητα της Υπουργού ουσιαστικά την παρέκαμψε και ζήτησε παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ωστόσο ο σχετικόςΠανελλαδικές: φάκελος είχε σταλεί από τον Π. Ευθυμίου στον εισαγγελέα, ενώ και η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε έρευνα ως το 2008.
Η νέα αυτή ... πρωτοβουλία του κ. Πανάρετου αποτέλεσε μια ακόμα σταγόνα στο ήδη γεμάτο ποτήρι.

Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζονται για τη βάση του δέκα, μετά από πέντε χρόνια της θέσπισή της, ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το πρώτο σενάριο μειώνει τη βάση κατά δύο μονάδες:

Ο υπολογισμός θα γίνεται για κάθε σχολή ή τμήμα σχολής ξεχωριστά. Δηλαδή η βάση θα καθορίζεται από το μέσο όρο των βαθμών των πέντε πρώτων εισακτέων δια του δύο, όμως η βάση αυτή δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη του οκτώ.

Το δεύτερο σενάριο βάζει βασικό μάθημα ανά σχολή ή τμήμα και η βάση του δέκα θα ισχύει μόνο για αυτό το μάθημα.

Το τρίτο σενάριο δίνει “δεύτερη ευκαιρία” σε όσους “κόβονται” λόγω της βάσης του δέκα. Σε όσα τμήματα δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των εισακτέων κάποιοι υποψήφιοι θα κρίνονται ξανά με χαμηλότερη βάση.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο