Αρχική | Ειδήσεις | Κινδυνεύει με τύφλωση η 11χρονη. Δεύτερο χειρουργείο

Κινδυνεύει με τύφλωση η 11χρονη. Δεύτερο χειρουργείο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κινδυνεύει με τύφλωση η 11χρονη. Δεύτερο χειρουργείο

Με τον κίνδυνο να μην δει ποτέ ξανά νοσηλεύεται η 10χρονη αδερφή του 15χρονου που έχασε την ζωή του από την βόμβα στα Πατήσια. Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική εμφανίζεται επιφυλακτική για το τηλεφώνημα αγνώστου στην «Καθημερινή» με το οποίο μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη, ενώ οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι.

Λίγο μετά τις 11:00, άγνωστος πήρε στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας και είπε πως η οργάνωση «Αντάρτικη Ομάδα Λάμπρος Φούντας» (από τον τρομοκράτη που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στη Δάφνη) αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης. Όπως είπε, δεν είχαν στόχο να σκοτώσουν και προανήγγειλε επιθέσεις στην αμερικανική και ρωσική πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική εμφανίζεται επιφυλακτική για το τηλεφώνημα. Όπως επισημαίνουν στελέχη της, είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάληψη ευθύνης τηλεφωνικάπροαναγγέλλονται επόμενοι στόχοι. αλλά και

Την ίδια ώρα, οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι: η συνδεσμολογία «δείχνει» την Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, ωστόσο, μέσω ιστοσελίδας, η οργάνωση απέρριψε κάθε ανάμειξή της. «Πονοκέφαλο» συνεχίζει να αποτελεί και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα το πρωί της Κυριακής.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο «Alter» στις 08:46 προειδοποίησε πως θα εκραγεί βόμβα σε 6 λεπτά στην ΕΒΕΕ στα Πατήσια.

Έκρηξη δεν έγινε ποτέ, ούτε όμως και έρευνα, μιας και δεν υπάρχει φορέας με αυτά τα αρχικά. Πηγές της Αντιτρομοκρατικής λένε πως το τηλεφώνημα δεν είχε σχέση με την φονική έκρηξη, αφού το χρονικό περιθώριο ήταν μικρό και δεν δόθηκαν ακριβή στοιχεία.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο λάθους και η βόμβα που διαμέλισε τον 15χρονο Αφγανό να ήταν στην είσοδο της ΕΕΔΕ από το πρωί και να μην πυροδοτήθηκε μέχρι που την μετακίνησε ο μικρός.

Στο μεταξύ, η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό», δίνοντας πραγματική μάχη να ξεπεράσει την φρίκη που έζησε, όταν είδε το ένα της παιδί να σκοτώνεται από βόμβα και το άλλο να παλεύει να μην τυφλωθεί.

Στο «Αγλαΐα Κυριακού», το μικρό κοριτσάκι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει το φως του και θα υποβληθεί σε νέα εγχείρηση τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, εντός της ημέρας θα αποσωληνωθεί και θα διακομιστεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για περαιτέρω χειρουργική αντιμετώπιση.

Μάνα και κόρη τέθηκαν σε καθεστώς επικουρικής προστασίας, το οποίο διασφαλίζει ό, τι χρειάζεται σε θέματα στέγασης, σίτισης, νοσηλείας και παιδείας, αλλά και ταξιδιωτικά έγγραφα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο