Αρχική | Κόσμος | Στην Αγιά Σοφιά η Μέρκελ

Στην Αγιά Σοφιά η Μέρκελ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην Αγιά Σοφιά η Μέρκελ

Την Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στην Τουρκία. Ξεναγήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Ερτουγκρούλ Γκιουνάι και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία συνοδεύεται από αντιπροσωπεία εκπροσώπων επιχειρήσεων, όπως η Deutsche Bank και η Airbus, επρόκειτο να συναντηθεί στη συνέχεια με καθηγητές του Ινστιτούτου Goethe, πριν συμμετάσχει μαζί με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εργασίες οικονομικού φόρουμ Τουρκίας - Γερμανίας.

Περισσότερες από 4.000 γερμανικές επιχειρήσεις διαθέτουν υποκαταστήματα στην Τουρκία, όπου έχουν υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τουρκικές εταιρείες. Η Άνγκελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Τουρκία το απόγευμα.

Χθες, στην Άγκυρα, επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα καταλήξουν αναγκαστικά στην ένταξη της Τουρκίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι παραμένει αντίθετη με την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, προτιμώντας μια λύση «προνομιακής εταιρικής σχέσης», ιδέα που απορρίπτει η Άγκυρα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο