Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε κα κέρδισε

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε κα κέρδισε

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρά τα πρόσφατα σκάνδαλα, βγήκε κερδισμένος  σε βάρος της κεντροαριστεράς στις περιφερειακές εκλογές, συμφωνά με τα έως τώρα αποτελέσματα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η  συμμετοχή ήταν χαμηλή σε σύγκριση με την  προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλίας. Οι απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση στη χώρα τους  Ιταλοί, "γύρισαν την πλάτη" στις κάλπες για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Το ποσοστό αποχής αυξήθηκε κατά 7% σε όλη την Ιταλία, όπου το 64 % των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους προσήλθε για να ψηφίσει.

Σε σύνολο δεκατριών περιφερειών, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η κεντροαριστερά κερδίζει έξι περιφέρειες: εκείνη της Μπολόνια, της Φλωρεντίας, τις κεντρικές περιοχές Μάρκε και Ούμπρια, την περιφέρεια του Μπάρι  και την περιοχή Μπασιλικάτα.

Η Λέγκα είναι πρώτο κόμμα στην περιφέρεια Βένετο και αυξάνει σημαντικά την δύναμή της στην Λομβαρδία, του Μιλάνο.

Η κεντροδεξιά, επιβεβαιώνει την άνετη υπεροχή της στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και του Μιλάνου, αλλά επιβάλλεται και στην Καμπανία και στην Καλαβρία.
 
Στο Πεδεμόντιο ο κοινός υποψήφιος της  Λέγκα του Βορρά και του  Μπερλουσκόνι, Ρομπέρτο Κότα, πρόκειται  να κερδίσει την μάχη.

Κρίσιμο τεστ αποτελεί η περιφέρεια της Ρώμης, όπου οι παρατάξεις του Ιταλού πρωθυπουργού και της Κεντροαριστερής συμμαχίας δίνουν μάχη "στήθος με στήθος"

Οι Ιταλοί πολιτικοί αναλυτές, τονίζουν ότι "από αύριο, ο Καβαλιέρε θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση και σεβασμό στις θέσεις και στις απαιτήσεις της Λέγκα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο