Αρχική | Αθλητικά | Αναστέλλεται η χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ στο ποδόσφαιρο

Αναστέλλεται η χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ στο ποδόσφαιρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναστέλλεται η χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ στο ποδόσφαιρο

Μαχαίρι στη χρηματοδότηση βάζει η Πολιτεία ως επόμενο βήμα του (ανεφάρμοστου) νόμου για την απαγόρευση των οργανωμένων μετακινήσεων των φιλάθλων. Τα τελευταία φαινόμενα βίας δημιούργησαν κλίμα δυσφορίας στα κυβερνητικά στελέχη και έπειτα από επικοινωνία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο ήρθε η χθεσινή εξαγγελία που κλείνει την κάνουλα στις ΠΑΕ.

«Οι Ελληνες πολίτες παρακολουθούν με οργή και αγανάκτηση αναξιόπιστα πρωταθλήματα όπου επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και της τυφλής βίας» είπε χθες ο Πάνος Μπιτσαξής και πρόσθεσε: «Τον κατήφορο του ελληνικού ποδοσφαίρου προσπάθησε να ανακόψει η Πολιτεία με ένα θεσμικό διάλογο με όλους τους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ακόμη και με τους οργανωμένους οπαδούς. Δυστυχώς όμως, οι συμφωνίες κυρίων κατέρρευσαν από τις εξελίξεις με τα σοβαρά επεισόδια σε διάφορα γήπεδα.

Αναστέλλεται, λοιπόν, κάθε χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (εξαιρείται η εθνική ομάδα) μέχρι να πειστεί η Πολιτεία ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι ειρηνικό και όχι γεμάτο βία».

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ καταβάλλει ετησίως 23 εκατ. ευρώ στη Σούπερ Λίγκα, 9 εκατ. στη ΕΠΑΕ Β' - Γ' Εθνικής και 3 εκατ. στην ΕΠΟ.

Οι προϋποθέσεις

Σύμφωνα με τον Πάνο Μπιτσαξή, για να ανοίξει ξανά η κάνουλα πρέπει να καλυφθούν τέσσερις προϋποθέσεις:
1) Να αυστηροποιηθεί το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ και να επιβάλλονται οι κατάλληλες ποινές για επεισόδια που ενέχουν κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και εκτεταμένες καταστροφές αθλητικών εγκαταστάσεων.
2) Να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα προβλέπουν τη δραστική παρέμβαση της ΕΠΟ για αναβολή αγώνων όταν δεν υπάρχει η αναγκαία ασφάλεια για τους θεατές.
3) Να θεσπιστούν μέτρα που να ρυθμίζουν τις μετακινήσεις οπαδών, ώστε οι ΠΑΕ να έχουν την αντικειμενική ευθύνη γι’ αυτές.
4) Να ληφθούν μέτρα που θα πείσουν την Πολιτεία ότι η αθλητική δικαιοσύνη απονέμεται με αξιόπιστο τρόπο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο