Αρχική | Οικονομία | Παπακωνσταντίνου: «Εμπροσθοβαρές» το φορολογικό νομοσχέδιο

Παπακωνσταντίνου: «Εμπροσθοβαρές» το φορολογικό νομοσχέδιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπακωνσταντίνου: «Εμπροσθοβαρές» το φορολογικό νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις τομές που χρειάζεται η οικονομία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής που συζητά το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο «εμπροσθοβαρές» και επισήμανε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές που θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο στην ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στη στήριξη της ΕΕ είπε ότι ελήφθησαν «δυο κρίσιμες αποφάσεις που μας έδωσαν ανάσα, αλλά το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε μόνοι», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανοίγει «όλα τα μέτωπα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της χώρας».

Παράλληλα χαρακτήρισε επιτυχή τη διαδικασία έκδοσης κοινοπρακτικού ομόλογου και σημείωσε ότι το ομόλογο τιμολογήθηκε με επιτόκιο 5,9%, οριακά δηλαδή κάτω από το ψυχολογικό όριο του 6%.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Θ. Καράογλου, καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι δεν άπαντα στο κοινωνικό αίτημα για μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, δεν διαθέτει αναπτυξιακό χαρακτήρα και ενισχύει τη φοροεπιδρομή.

«Ταξικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης, ενώ ο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε μεγαλύτερη φορολόγηση μιας σειράς κλάδων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, τόνισε ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν εξασφαλίζονται προσθετά έσοδα, αλλά παγώνει η αγορά και οδηγείται σε ύφεση η οικονομία.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο