Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Δρούτσας: Συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων

Δρούτσας: Συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η ηρεμία, δεν έχει αποκατασταθεί στη Μόσχα, μετά τις πρωινές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στους δύο σταθμούς του Μετρό, ωστόσο, η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις δημόσιες μεταφορές, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, καθώς περισσότεροι από 700 άνδρες των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Μόσχας.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, έχουν επίσης επανέλθει, καθώς οι χιλιάδες μαζεμένες κλήσεις νωρίτερα είχαν σαν αποτέλεσμα την μερική κατάρρευσή τους.
Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, που διέκοψε το ταξίδι του στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, δήλωσε ότι το φοβερό αυτό έγκλημα, δεν θα μείνει αναπάντητο.

Οι τρομοκράτες θα εξολοθευθούν και οι αρχές ασφαλείας δεν θα φεισθούν κόπων, προκειμένου οι ένοχοι να τιμωρηθούν.
Με μήνυμά του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο αμερικανικός λαός συμπαραστέκεται στο ρωσικό, και μένει ενωμένος μαζί του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας των δύο γυνακιών, θεωρείται από τη Μόσχα βέβαιο, ότι ανήκουν σε τρομοκράτες από το Βόρειο Καύκασο. Τον Φεβρουάριο, ο Τσετσένος αρχηγός των ανταρτών Ντοκού Ουμάροφ, είχε απειλήσει ότι "ο πόλεμος, θα μεταφερθεί στη Ρωσία, στις πόλεις της Ρωσίας".

 Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας, απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Sergey Lavrov, στον οποίο εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας και το χαμό αθώων πολιτών.

Ο κ. Δρούτσας εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των αποτρόπαιων αυτών πράξεων και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού σε αυτές τις στιγμές δοκιμασίας.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο