Αρχική | Επιχειρήσεις | Γολγοθάς χωρίς Ανάσταση για τα μαγαζιά

Γολγοθάς χωρίς Ανάσταση για τα μαγαζιά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γολγοθάς χωρίς Ανάσταση για τα μαγαζιά

Υποτονική φαίνεται ότι είναι μέχρι στιγμής η κίνηση στην αγορά εν όψει Πάσχα, καθώς οι καταναλωτές δίσταζαν να μπουν στα μαγαζιά για τις αγορές τους, αφού ο προβληματισμός και η κακή ψυχολογία από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τους περιορίζει μόνο σε μια βόλτα στα μαγαζιά κι όχι σε αγορές.

Η εβδομάδα που έφυγε για τους περισσότερους ήταν η περίοδος της έρευνας και οι καταστηματάρχες ευελπιστούν από Δευτέρα και μέχρι το Μ. Σάββατο να αυξηθεί η κίνηση στα μαγαζιά και στα ταμεία τους, τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό, καθώς τόσο το εορταστικό πνεύμα, όσο και οι χαμηλές τιμές κάνουν πιο δελεαστικές τις αγορές.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα,το 2010 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τα μαγαζιά. Δεν αποκλείονται απολύσεις ή ακόμη και λουκέτα στις επιχειρήσεις και γι’ αυτό κρατούν χαμηλές τιμές, με «πάγωμα» του Φ.Π.Α. καθώς θα επωμισθούν οι έμποροι την αύξηση και δεν θα την μετακυλήσουν στους καταναλωτές.

Εκπρόσωποι της αγοράς, υπογραμμίζουν ότι η αρνητική εικόνα που επικρατούσε και τα οικονομικά μέτρα «τρόμαξαν» τους καταναλωτές και όταν η ψυχολογία είναι κακή κανείς δεν βγαίνει για ψώνια.

Ελπίζουν οι χαμηλές τιμές να αλλάξουν τη διάθεση και την ψυχολογία του καταναλωτή και να προτιμήσουν τις τοπικές αγορές για τις πασχαλινές τους προμήθειες σε ρουχισμό και τρόφιμα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο