Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Η ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας

Η ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στον φορολογικό νόμο (άρθρο 9 του ΚΦΕ) ορίζεται πως όταν η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου παρέχεται έκπτωση 1,5% στο συνολικό ποσό της οφειλής και μέχρι ποσού 118 ευρώ.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxis net.gr, με την επιλογή «Ε1Ε2Ε3».

Για τη χρήση της υπηρεσίας υποβολής είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στο σύστημα ΤΑΧΙSnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε φορολογούμενος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.taxisnet.gr- «Εγγραφή νέου χρήστη».

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν διαθέτουν κωδικούς ή τους έχουν χάσει πρέπει να έχουν υπ΄ όψιν ότι απαιτείται χρονικό διάστημα τριών - πέντε εργάσιμων ημερών από την υποβολή της φόρμας εγγραφής ή την αίτηση επαναχορήγησης κωδικών ως την παραλαβή των κωδικών τους.

Οι υπόχρεοι σε συνυποβολή συμπληρωματικών εντύπων (Ε2 ή/και Ε3) πρέπει να υποβάλουν τα έντυπα αυτά πριν από την υποβολή του βασικού εντύπου (Ε1) της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προσφέρονται στους φορολογούμενους πολίτες ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων:

* Αμεση, ταυτόχρονη εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης μετά την υποβολή της.

* Γίνεται εκτεταμένος έλεγχος λαθών κατά την υποβολή της δήλωσης, με συνέπεια τον μηδενισμό της πιθανότητας να μην εκκαθαρισθεί. * Ο πολίτης ενημερώνεται αμέσως για το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου και, κυρίως, εκτυπώνει εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιστοποιητικό. Σημειώνεται ότι η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που ο πολίτης λαμβάνει ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μέσω των ΚΕΠ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ 1048/6.3.2003.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων είναι ίδιες με αυτές που αφορούν την υποβολή στις ΔΟΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο υποστήριξης της υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. taxisnet. gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 210 4802.552 κάθε εργάσιμη ημέρα από 8.00 ως 18.00.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο