Αρχική | Πολιτική | Α. Τσίπρας: «Δέσμια των κερδοσκόπων η Ελλάδα»

Α. Τσίπρας: «Δέσμια των κερδοσκόπων η Ελλάδα»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρά τους πανηγυρισμούς για την επίτευξη της συμφωνίας στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα παραμένει δέσμια των κερδοσκόπων και οι Έλληνες δέσμιοι μίας αντιλαϊκής πολιτικής υφεσιακών μέτρων, που θα μειώνει διαρκώς το εισόδημά τους.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην κεντρική πολιτική επιτροπή του ΣΥΝ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι εάν χρησιμοποιηθεί τελικά η στήριξη που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τότε θα υπάρξει μία οδυνηρή συνέπεια: Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αυτή η απόφαση οδηγεί τα πράγματα σε πολύ χειρότερο σημείο, από αυτό που φάνηκε με την αρχική δήλωση στήριξης, στην Σύνοδο Κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος στην εκκλησιαστική περιουσία, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι ανυπολόγιστη και διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα στείλει το ΣΔΟΕ σε Μητροπόλεις και Ιερούς Ναούς, αν θα ελέγξει διπλά βιβλία και αν θα υπαχθεί η εκκλησία στους κανόνες που ισχύουν για τους υπόλοιπους.

Γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση φαίνεται να μην είναι τόσο άτεγκτη με την εκκλησία, όσο είναι με τους μισθωτούς τους συνταξιούχους και τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τη ΝΔ γιατί στηρίζει εγκαρδίως την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήγε στις Βρυξέλλες –όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας- ως σκιώδης πρωθυπουργός, προκειμένου να διαμορφώσει ένα πλαίσιο σκιώδους συμπολίτευσης.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος λειτουργεί, αναφέρει, ως βασικός πυλώνας της κυβερνητικής στήριξης, προσφέροντας την εκλαΐκευση της κυβερνητικής πολιτικής, «επιχειρηματολογώντας, πότε υπέρ των κυβερνητικών μέτρων, πότε υπέρ των αμυντικών δαπανών, πότε υπέρ του αφορολόγητου της Εκκλησίας».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο