Αρχική | Πολιτική | Ώρα αλλαγών και αποφάσεων για τον Γ. Παπανδρέου

Ώρα αλλαγών και αποφάσεων για τον Γ. Παπανδρέου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ώρα αλλαγών και αποφάσεων για τον Γ. Παπανδρέου

Με βαθιά ικανοποίηση έγινε δεκτή στην Αθήνα η απόφαση της Συνόδου Κορυφής αλλά το πανηγυρικό κλίμα, που άρχισε να καλλιεργείται από χθες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν δικαιολογείται, ενώ δημιουργεί προσδοκίες στην κοινή γνώμη, οι οποίες δύσκολα θα επιβεβαιωθούν.

Ο  πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες στρέφει το βλέμμα του στην επόμενη μέρα, και μάλιστα  έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι κινδυνολογούν εις βάρος της χώρας μας , έβαλε τέλος στις φήμες για  λήψη νέων μέτρων και απαίτησε να δρομολογηθούν οι  μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο κ Παπανδρέου γνωρίζει, ότι η οικονομία έχει μπει σε τροχιά ύφεσης που μπορεί να ξεπεράσει το 2% ανατρέποντας βασικές παραδοχές του Προγράμματος Σταθερότητας.

Παράλληλα, τα οικονομικά ανοίγματα των ασφαλιστικών οργανισμών, που έχουν υποεκτιμηθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα, δημιουργούν πιεστικές ανάγκες χρηματοδότησης των Ταμείων, οι οποίες θα επιβαρύνουν περαιτέρω το δημόσιο δανεισμό.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παρουσιάσει δέσμη αναπτυξιακών μέτρων,και να προχωρήσει στις διορθωτικές αλλαγές προκειμένου να περιορίσει την ύφεση της οικονομίας και κατ’ επέκταση την ανάγκη λήψης νέου γύρου επώδυνων εισπρακτικών μέτρων.

Για να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές, ο προθυπουργός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και στο εσωτερικό της χώρας.
Από τις 20 Φεβρουαρίου είχε κτυπήσει το καμπανάκι λέγοντας στους υπουργούς του πως “έχουμε μείνει πίσω”.

Τώρα εξαρτάται από τον ίδιο να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, έστω κι αν χρειάζεται να κόψει γόρδιους δεσμούς, όπως οι ασυνεννοησία υπουργών, η και να δυσαρεστήσει στελέχη της κυβέρνησης που θέλουν αλλά δεν μπορούν.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο