Αρχική | Πολιτική | Πάγκαλος: Εξαιρετικά επικίνδυνη κρίση στο εσωτερικό της Τουρκίας

Πάγκαλος: Εξαιρετικά επικίνδυνη κρίση στο εσωτερικό της Τουρκίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πάγκαλος: Εξαιρετικά επικίνδυνη κρίση στο εσωτερικό της Τουρκίας

Να αναβάλει την προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Τετάρτη επίσκεψή του στην Αγκυρα και τη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ.Δρούτσας, γεγονός που δείχνει ότι η Αθήνα σκληραίνει τη στάση της, μετά τη σειρά τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι σε ακύρωση της επίσκεψής του στην Τουρκία προχώρησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με τον ομόλογό του και να συζητήσουν το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, η Αθήνα γνωστοποίησε στην Αγκυρα ότι η επίσκεψη του κ. Δρούτσα δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων των τελευταίων ημερών.

Η Αθήνα εκδήλωσε ανοικτά την ενόχλησή της στην τουρκική πλευρά και παραπέμπει την επίσκεψη σε μεταγενέστερο χρόνο, κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα Απριλίου.

Επίσης, διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι η επίσημη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, κατόπιν της πρόσκλησης που του είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τις αρχές Ιουνίου.
Στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή, με επαγρύπνηση, όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Καταγράφουμε τις καταστάσεις, χωρίς ούτε να τις υποβαθμίζουμε, ούτε να τις διογκώνουμε τεχνητά. Δεν έχουμε εξαρτημένα αντανακλαστικά, δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις» είπε, υπογραμμίζοντας:

«Πάντα έχουμε έναν σταθερό άξονα: Την ειρήνη στην περιοχή που προκύπτει μέσα από τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, της εθνικής κυριαρχίας, των υφισταμένων συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των διοικητικών αρμοδιοτήτων που έχουν αναγνωριστεί από διεθνείς συμβάσεις ή αποφάσεις διεθνών οργανισμών».

Εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Τουρκίας, επισημαίνοντας ωστόσο πως η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ταυτόχρονα να είναι ψύχραιμη γιατί, όπως τόνισε, «δεν ωφελεί να υπερβάλλουμε, ούτε όμως και να αγνοούμε τα γεγονότα».

Σχολίασε μάλιστα την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο λέγοντας πως δεν είναι διόλου αβλαβής η διέλευση της τουρκικής κορβέτας «Βafra» και επεσήμανε ότι το πλοίο δεν είχε σαφή πορεία, περιφερόταν με ανοιχτά τα ραντάρ και τις βυθομετρικές συσκευές, ερευνούσε τον χώρο και έκανε κατασκοπευτικές παρατηρήσεις.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr