Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Εκτός από τους Έλληνες θριαμβολογούν και οι Γερμανοί!

Εκτός από τους Έλληνες θριαμβολογούν και οι Γερμανοί!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εκτός από τους Έλληνες θριαμβολογούν και οι Γερμανοί!

Την πεποίθηση ότι η γερμανίδα καγκελάριος κατάφερε να επιβάλει στου υπόλοιπους ευρωπαίους της τις θέσεις της στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών εκφράζουν οι γερμανικές εφημερίδες.

«Η Μέρκελ νίκησε στο πόκερ για το ευρώ», είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος της «Bild» που παρουσιάζει το πρωτόκολλο της συνόδου. Μάλιστα, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι το πακέτο προβλέπει ενισχύσεις από το ΔΝΤ, όπως ήθελε η Γερμανία, ενώ η καγκελάριος πέρασε τη γραμμή των αυστηρότερων μέτρων για την τήρηση του συμφώνου σταθερότητας.

«Η λύση της Μέρκελ για την Ελλάδα αφήνει αλώβητους τους Γερμανούς φορολογούμενους», αναφέρει και ο τίτλος της «Hamburger Abendblatt», που υποστηρίζει ότι «η καγκελάριος επέβαλε τη σκληρή της γραμμή έναντι της Ελλάδας».

Όσο για το περιοδικό «Der Spiegel» παρατηρεί σε άρθρο με τίτλο «Το ριψοκίνδυνο πόκερ της Madame Nons» ότι η Μέρκελ θριάμβευσε, καθώς το Eurogroup ενέκρινε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης με τους δικούς της όρους. Ωστόσο, διευκρινίζει το δημοσίευμα, το τίμημα είναι υψηλό. Η «Miss Europa» κατάντησε «Frau Nein», δηλαδή η «Κυρία Όχι»...






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο