Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Η Αλβανία αναγνωρίζει τους πεσόντες του 1940

Η Αλβανία αναγνωρίζει τους πεσόντες του 1940

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Αλβανική Βουλή επικύρωσε, χθες το απόγευμα, τη συμφωνία με την Ελλάδα για τους πεσόντες του ελληνοϊταλικού πολέμου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, επικύρωσε την "έρευνα, την εκταφή, την ταυτοποίηση και την ταφή των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940-'41".

Βάσει της σχετικής συμφωνίας, που μονογράφηκε στα Τίρανα, στις 19 Νοεμβρίου 2008, θα δημιουργηθούν δύο νεκροταφεία (και μνημεία), στην Κλεισούρα και την Κορυτσά, προς τιμή των Ελλήνων μαχητών, κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Σύμφωνα και με τον αλβανικό Τύπο, η συμφωνία επικυρώθηκε από τους βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, με 66 ψήφους υπέρ, πέντε κατά και μία αποχή.

Δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι ζητούν επανέλεγχο των ψήφων των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν πέρυσι το καλοκαίρι στις 28 Ιουνίου, και με γι’ αυτό και συνεχίζουν να μποϊκοτάρουν τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο