Αρχική | Τράπεζες | Τρισέ και Παπαδήμος σώζουν τις ελληνικές τράπεζες

Τρισέ και Παπαδήμος σώζουν τις ελληνικές τράπεζες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τρισέ και Παπαδήμος σώζουν τις ελληνικές τράπεζες

Ο Ζαν Κλόμτ Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ανακοίνωσε ότι θα γίνονται δεκτά τα ελληνικά ομόλογα και πέραν του 2010.
Με απλά λόγια η ΕΚΤ χαρακτήρισε τα ελληνικά ομόλογα αξιόπιστα. Ενορχηστρωτής της απόφασης ο Λουκάς Παπαδήμος, αντιπρόεδρος της Τράπεζας στον οποίο πρέπει να του απονεμηθούν τα εύσημα για τη βοήθειά του, η οποία πρέπει να συνεχισθεί ώστε πράγματι να βγει η χώρα από το τούνελ.

Η απόφαση του Ζαν Κλόμτ Τρισέ ήρθε ακριβώς την ώρα που ασκούνταν σχεδόν θανάσιμες πιέσεις στη ρευστότητα ακόμη και μεγάλων τραπεζών, με τη διεθνή αγορά ουσιαστικά κλειστή για τις ελληνικές τράπεζες και ενώ διατυπώνονταν ανεπίσημες εκτιμήσεις για μεγάλη διαρροή καταθέσεων στο εξωτερικό  και φήμες για ...απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες.

Ο Γάλλος τραπεζίτης δίνει τη διέξοδο που χρειαζόταν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία: οι τράπεζες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν και φέτος τη μεγάλη διαφορά αποδόσεων των ελληνικών τίτλων από το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ για να αποκτήσουν μια πολύτιμη πηγή κερδοφορίας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr