Αρχική | Επιχειρήσεις | Μειωμένες κατά 5% -10% οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Μειωμένες κατά 5% -10% οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μειωμένες κατά 5% -10% οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Κυρίως από τη Γερμανία και την Μεγάλη Βρετανία προέρχεται η πτώση κατά 5% έως 10% στις προκρατήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Ανδρέα Ανδρέαδη.

«Εκτιμούμε ότι η κατάσταση σταδιακά θα βελτιωθεί και το 2010 θα δούμε μια μικρή αύξηση στον αριθμό των τουριστών αλλά και μια μικρή πτώση στα έσοδα σε σχέση με το 2009», πρόσθεσε ο κ. Ανδρέαδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή δεν είναι η αρνητική εικόνα για τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά η αβεβαιότητα για πιθανές κοινωνικές αναταραχές.

Ευχάριστη αναμένεται, αντίθετα, να είναι η έκπληξη από τον αριθμό των τουριστών από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, για τον οποίο εκτιμάται ότι η αύξηση θα είναι διψήφια.

«Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί το 20% των εσόδων μας», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεάδης.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο