Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει... τον εαυτό του

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει... τον εαυτό του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δύο ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ σχετικά με την προκλητικότατη –και άνευ απαντήσεως- διαδρομή της τουρκικής κορβέτας  ΤCG Bafra (F-505), σε ελληνικά χωρικά ύδατα, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά και σε πρακτικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο σε ένα από τα πιο κρίσιμα υπουργεία της χώρας.

Η πειρατική ενέργεια των Τούρκων να προχωρήσουν επί της ουσίας, σε νηοψία, σε χωρικά ύδατα ξένης χώρας, και σε πλοίο επίσης ξένης χώρας, συνιστά μείζον θέμα, που καλό θα είναι να μην γελοιοποιείται με τέτοιους είδους ανακοινώσεις. Αν, το ΓΕΕΘΑ,  που επί της ουσίας, άφησε ένα τουρκικό πολεμικό να αλωνίζει επί δύο ημέρες σ’ όλο το Αιγαίο χωρίς να αντιδράσει, δεν μπορεί να βγάλει ούτε μια σωστή ανακοίνωση για το τι ακριβώς συνέβη όλο αυτό το διάστημα, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα απ’ ότι φαίνονται.

Ας δημοσιεύσουν τις συνομιλίες για να καταλάβει ο ελληνικός λαός, τι συνέβη χθες βράδι σε μια θαλάσσια περιοχή που απέχει ελάχιστα από την πρωτεύουσα.

Στη συνέχεια οι δύο ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ που η δεύτερη διορθώνει την πρώτη.

Ανακοίνωση 1

Η τουρκική κορβέτα Μπάφρα εισήλθε στο στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου στις 23.50 της 23ης Μαρτίου συνοδευόμενη από την πυραυλάκατο Κρυσταλλίδης. Στις 2.10 της 24ης Μαρτίου η ελληνική πυραυλάκατος εξέπεμψε σήμα προς την τουρκική κορβέτα για παραβίαση της αβλαβούς διελεύσεως ενώ βρισκόταν στο Στενό Καφηρέα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στις 2.15 η τουρκική κορβέτα εξέπεμψε σήμα προς το παραπλέον εμπορικό πλοίο Αρχάγγελος ζητώντας στοιχεία του δρομολογίου του (λιμένα, κατάπλου, απόπλου, όνομα). Στις 2.30 η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και πλέον πλέει νοτίως της Χίου σε διεθνή ύδατα παρακολουθούμενη από την ελληνική πυραυλάκατο.

Ανακοίνωση 2

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, μετά από την ανάλυση των δεδομένων των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2.00 και 2.30 τα ξημερώματα, για τις κινήσεις των πλοίων που εκινούντο στο στενό του Καφηρέα, διαπιστώθηκε ότι η συνομιλία της 2.15 π.μ δεν αφορούσε στην τουρκική κορβέτα "Μπάφρα" και το εμπορικό πλοίο "Αρχάγγελος", όπως έλεγε η αρχική αναφορά, αλλά ήταν μεταξύ του λιμεναρχείου Ραφήνας και άλλου εμπορικού πλοίου που διέρχονταν της περιοχής.-






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο