Αρχική | Οικονομία | Η Ελλάδα κλιμακώνει τις αντιδράσεις στη τουρκική προκλητικότητα

Η Ελλάδα κλιμακώνει τις αντιδράσεις στη τουρκική προκλητικότητα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ελλάδα κλιμακώνει τις αντιδράσεις στη τουρκική προκλητικότητα

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης για την Παρασκευή επίσκεψής του στην Τουρκία, όπου θα είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του για θέματα παράνομης μετανάστευσης προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι του, μετά το μπαράζ τουρκικών παρενοχλήσεων σε ελληνικά εναέρια μέσα του λιμενικού σώματος που έχουν ενταχθεί στη δύναμη της FRONTEX.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι κρίθηκε πως οι συνθήκες για την επίσκεψη του Μ.Χρυσοχοΐδη στην Τουρκία δεν είναι ώριμες και η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του για τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

Νωρίτερα σήμερα, ελικόπτερο του Λιμενικού, που πετούσε πάνω από το Φαρμακονήσι στο πλαίσιο της Frontex, παρενόχλησε τουρκικό ραντάρ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ολονύχτιας «κρουαζιέρας» της κορβέτας Bafra στο Αιγαίο.

Η τουρκική πλευρά ζήτησε την αποχώρησή του από την περιοχή ισχυριζόμενη ότι αυτό πετούσε στον τουρκικό εναέριο χώρο. Ωστόσο, το ελικόπτερο συνέχισε τη πορεία του και ολοκλήρωσε την περιπολία που έκανε κανονικά.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η τουρκική κορβέτα Bafra εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπου αλώνιζε από το βράδυ της Τρίτης.

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν πως ζήτησε τα στοιχεία από ελληνικό εμπορικό πλοίο την ώρα που βρισκόταν στο Κάβο Ντόρο, κάτι που το υπουργείο Άμυνας διαψεύδει.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο