Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου

Συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την ανάγκη να υπάρξει μια προσπάθεια ειλικρινούς διαλόγου για να αντιμετωπιστούν οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην Eκκλησία και τηn Πολιτεία υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δύσκολη τη συγκυρία της συνάντησης και επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του για διακριτούς ρόλους Κράτους - Εκκλησίας, προσθέτοντας πως πιο σημαντικό από το φορολογικό είναι να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος «προκειμένου να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία και να καταγραφεί και η συμβολή του κράτους και η συμβολή της εκκλησίας σε αυτή τη δύσκολη για την κοινωνία περίοδο».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος εκτίμησε πως με το φορολογικό δίνεται μία ευκαιρία να ξετυλιχθεί ο μύθος της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και έκανε λόγο για άδικη επιθετικότητα κατά της Εκκλησίας.

«Σε ό,τι έχει σχέση με τη βοήθεια της Εκκλησίας για το λαό, είμαστε υπέρ. Γιατί εμάς -κι αυτό μας συνδέει με την πολιτεία- το αντικείμενό μας είναι ο λαός, οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο μακαριότατος.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο