Αρχική | Τράπεζες | Η Emporiki Bank αποχωρεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η Emporiki Bank αποχωρεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Emporiki Bank αποχωρεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, είναι μόνο θέμα χρόνου η έξοδος της Emporiki Bank από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με δεδομένο ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 989,4 εκατ. ευρώ, το ποσοστό που ελέγχει στην τράπεζα ο μητρικός όμιλος της Credit Agricole διαμορφώνεται στο 96% περίπου.

Μετά και αυτή την εξέλιξη καθολική είναι η εκτίμηση στο πιστωτικό σύστημα ότι πολύ σύντομα η διοίκηση της Credit Agricole θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες εξόδου της Emporiki Bank από το ΧΑ, κάτι άλλωστε που και η ίδια έχει αφήσει να εννοηθεί στο ενημερωτικό δελτίο της ολοκληρωθείσας αύξησης κεφαλαίου.

Η Credit Agricole που μέχρι σήμερα έχει στηρίξει την θυγατρική της στην Ελλάδα, μελετάει μια σειρά από στρατηγικές αποφάσεις και μια εξ αυτών είναι να βγάλει από το ελληνικό χρηματιστήριο την Emporiki Bank. Ο λόγος, όπως επισημαίνουν εγχώριοι τραπεζικοί παράγοντες είναι απλώς:

Διαχρονικά η Credit Agricole, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας αύξηση κεφαλαίου των 989,4 εκατ. ευρώ, έχει επενδύσει στην Emporiki περίπου 5 δις ευρώ. Όμως η κεφαλαιοποίηση της Emporiki Bank διαμορφώνεται στα 2 δις. ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι προκύπτει μια υποαξία μαμούθ που αγγίζει τα 3 δις ευρώ και η οποία επιβαρύνει τον ενοποιημένο ισολογισμό της Credit Agricole. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο μόνος τρόπος προκειμένου λογιστικά να μην επιβαρύνεται η Γαλλική τράπεζα είναι να βγάλει από το ΧΑ την Emporiki.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

EYTHIMIOS DIMOS την 08.04.2010, 17:20
avatar
ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΟΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ?ΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ 3.60!!!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr