Αρχική | Οικονομία | Βοήθεια στην Ελλάδα με επιτηρητή το ΔΝΤ

Βοήθεια στην Ελλάδα με επιτηρητή το ΔΝΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βοήθεια στην Ελλάδα με επιτηρητή το ΔΝΤ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, φαίνεται πως ξεκαθαρίζει η λύση που επιλέγουν οι ευρωπαίοι ηγέτες για την Ελλάδα.

Μετά τις συνεχείς συνομιλίες Παπανδρέου σε Μπαρόζο, Γιουνκερ, Ρομπάι οδήγησαν στην επιλογή μίας λύσης,  περισσότερο προσαρμοσμένης στις γερμανικές απαιτήσεις, αφού νωρίτερα είχε διαρρεύσει στα διεθνή πρακτορεία πως η κυβέρνηση Μέρκελ θα συναινούσε την Πέμπτη στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη χορήγηση βοήθειας προς τη χώρα μας υπό τρεις αυστηρές προϋποθέσεις: την εξάντληση της δυνατότητας της ελληνικής κυβέρνησης για δανεισμό από τις αγορές, την συμμετοχή του ΔΝΤ σε οποιοδήποτε "πακέτο διάσωσης" της Ελλάδας και στην υιοθέτηση μηχανισμών αποτρεπτικών για την εμφάνιση παρόμοιων κρίσεων σε χώρα μέλος της Ευρωζώνης στο μέλλον.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο σχήμα βοήθειας, θα περιλαμβάνει και την θέση ενός  "τεχνικού διευθυντή" ο οποίος θα εγγυάται προς τις ευρωπαϊκές χώρες που θα μας δανείσουν ότι η Ελλάδα θα προβεί απαρέγκλιτα στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει εξαγγείλει.

Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε, ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το πακέτο παρά μόνο αν διαπιστωθεί ότι οι αγορές δεν ανταποκρίνονται θετικά και τα spreads δεν πέσουν σε χαμηλά επίπεδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα ένα τρόπο για να βοηθήσει την Ελλάδα διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί "σοβαρή αναταραχή" για το ευρώ, τόνισε ο επικεφαλής Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στο μεταξύ, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρέν δήλωσε στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat ότι "Υπάρχει ήδη η τεχνική ετοιμότητα. Τώρα χρειαζόμαστε την πολιτική απόφαση. Αυτό είναι σημαντικό και για την Ελλάδα ώστε να ξέρει τι να περιμένει"
"Είμαστε σε σταυροδρόμι. Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αναταραχή (στο ευρώ) ή μπορούμε να μάθουμε από αυτή την κρίση".

Ο Ρέν ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα μια σειρά από εναλλακτικές στο τραπέζι αναφορικά με την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα και ότι δεν βλέπει πρόβλημα με το ενδεχόμενο βοήθειας της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). "Η ΕΕ είναι κοντά στο ΔΝΤ. Είμαστε εταίροι".








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr