Αρχική | Πολιτική | Στη Βουλή σήμερα το φορολογικό

Στη Βουλή σήμερα το φορολογικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στη Βουλή σήμερα το φορολογικό

Κατατίθεται σε λίγες ώρες στην Βουλή το πολυσυζητημένο φορολογικό νομοσχέδιο και φέρνει ανατροπές στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, ιδιοκτητών ακινήτων, επιχειρήσεων, αλλά και στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που αποφασίστηκαν χθες κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου η νέα φορολογική κλίμακα θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2010, αλλά η παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις θα γίνει με βάση τη νέα κλίμακα από την 1η Απριλίου 2010.

Επίσης, αλλαγές θα υπάρξουν στο τρόπο φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης και στην έκπτωση των τόκων στεγαστικών δανείων.

Συγκεκριμένα, για τη φορολογία των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να καθιερώσει υψηλό αφορολόγητο όριο στα επίπεδα πάνω από τα 50.000 ευρώ, ενώ ο φορολογικός συντελεστής 40% θα ισχύει για το τμήμα των αποζημιώσεων πάνω από 200.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τους τόκους των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, η διάταξη που προβλέπει ότι θα εκπίπτει το 20% αυτών από το φόρο θα τεθεί σε ισχύ για τα δάνεια που ελήφθησαν από το 2009 και στο εξής.

 Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα δουν να ανεβαίνει ο μισθός τους λόγω της μειωμένης παρακράτησης από το τέλος του επόμενου μήνα και δεν θα λάβουν αναδρομικά την διαφορά του φόρου.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο