Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Πέταξε το πρώτο διαστημόπλοιο για τουρίστες

Πέταξε το πρώτο διαστημόπλοιο για τουρίστες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πέταξε το πρώτο διαστημόπλοιο για τουρίστες

Το πρώτο διαστημόπλοιο στον κόσμο που θα μπορεί να φιλοξενήσει επιβάτες σε τουριστικού ενδιαφέροντος πτήσεις έκανε την παρθενική του δοκιμαστική πτήση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πρόκειται για το «VSS Enterprise», που βρέθηκε στον αέρα της ερήμου Μοχάβε της Καλιφόρνιας, προσκολλημένο για λόγους ασφαλείας στο αεροσκάφος «White Knight Two»(WK2), καθ’ όλη τη διάρκεια των 174 λεπτών της πτήσης.

Η Virgin Galactic, θυγατρική του ομίλου Virgin του διάσημου μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ σε προπληρωμένα εισιτήρια από σχεδόν 330 ερασιτέχνες «αστροναύτες».

Στο μέλλον, το WK2 θα μεταφέρει το VSS Enterprise σε ύψος περίπου 16 χιλιομέτρων και από εκεί τα δύο αεροσκάφη θα αποκολλούνται και το VSS Enterprise θα βάζει σε λειτουργία τους κινητήρες του, για να βγει στο διάστημα.

Κάθε «αστροναύτης» θα πρέπει να πληρώσει περίπου 150 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να ζήσει τη μοναδική εμπειρία του ολιγόωρου ταξιδιού στο διάστημα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr