Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Πολλές απεργίες από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Πολλές απεργίες από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πολλές απεργίες από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με απεργίες υποδέχονται το Πάσχα τα συνδικάτα των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που αντιστέκονται στις περικοπές και την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεών τους.

Στη Βρετανία τα πληρώματα της British Airways απέργησαν χθες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα Στη Βρετανία τα πληρώματα της British Airways απέργησαν χθες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα Στη Βρετανία τα πληρώματα της British Airways απέργησαν χθες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με αποτέλεσμα το 1/3 των εγχώριων πτήσεών της να ακυρωθούν, παρά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η διοίκηση νοικιάζοντας σκάφη και προσωπικό από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Rynair.

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στην απόφαση της διοίκησης για δραστική μείωση του κόστους και αλλαγές στη σύνθεση των πληρωμάτων των πτήσεων. «Θέλουν να δουλεύω για λιγότερο από τα μισά απ' όσα κερδίζω σήμερα. Θα χάσω το σπίτι μου» τόνισε χαρακτηριστικά απεργός αεροσυνοδός, μέλος του συνδικάτου Unite, που εξήγγειλε νέα 4ημερη απεργία για την επόμενη Κυριακή.

Ο αγώνας των εργαζομένων αποτελεί ένα ακόμη πονοκέφαλο για τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν που βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπος με τους δημόσιους υπαλλήλους, που απεργούν αύριο, και τους σιδηροδρομικούς οι οποίοι αποφάσισαν να απεργήσουν για πρώτη φορά από το 1994 -και αυτοί λόγω περικοπών, απολύσεων και επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν όμως χθες και οι εργαζόμενοι πιλότοι της Alitalia, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν ή να καθυστερήσουν πτήσεις, ενώ από την επόμενη Παρασκευή και έως τις 31 Μαρτίου κατεβαίνουν σε απεργία και οι πιλότοι της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρείας ΤΑΡ. Κινητοποιήσεις, τέλος, ετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι της Air France, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις προσπάθειες της διοίκησης να δυναμιτίσει τη συλλογική τους σύμβαση αλλά και οι πιλότοι της γερμανικής Lufthansa που ανακοίνωσαν χθες 4ήμερη απεργία από τις 13 Απριλίου.

E-Net






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο