Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Διαγράφονται από το κόμμα λόγω σκανδάλου

Διαγράφονται από το κόμμα λόγω σκανδάλου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το μεγάλο σκάνδαλο με τους πρώην υπουργούς  της κυβέρνησης Μπλέρ, που κατηγορούνται ότι εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να επηρεάσουν την  κυβερνητική πολιτική έναντι  χρηματικών αμοιβών,  αποφάσισαν να διαγράψουν οι εργατικοί.

Τα τέσσερα μελή  του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην υπουργοί, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του κόμματος, ότι βρίσκονται εκτός κόμματος.

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Στίβεν Μπάιερς, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου, τους πρώην υπουργούς Τζεφ Χουν και Πατρίτσια Χιούιτ και τη βουλευτή Μάργκαρετ Μοράν, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να επηρεάσουν την κυβερνητική πολιτική έναντι  χρηματικών αμοιβών.

Η υπόθεση που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και «καταστρέφει» την πολιτική Μπράουν λίγο πριν τις εκλογές, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την κοινή έρευνα της εφημερίδας Sunday Times και του τηλεοπτικού καναλιού Channel 4.

Σε ένα από τα βίντεο τα οποία τράβηξε με κρυφή κάμερα δημοσιογράφος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Στίβεν Μπάιερς Μπάιερς δήλωνε ότι έχει ήδη συνάψει μυστικές συμφωνίες τις οποίες ήταν έτοιμος να "πουλήσει" κάνοντας λόγο και για την αμοιβή του που έφτανε μέχρι και τις 5000 λίρες ημερησίως.

Σύμφωνα με το καταγεγραμμένο τηλεοπτικό υλικό  κανένας από τους τέως υπουργούς δεν απάντησε αρνητικά στις  προτάσεις  για διαμεσολάβηση ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ για τις υπηρεσίες τους έως και 5 χιλιάδες λίρες ημερησίως. 

Συνολικά, 20 πολιτικούς, προσέγγισε και παγίδευσε  η "ψεύτικη" εταιρεία λόμπινγκ "Άντερσον Πέρι και Συνεργάτες" η  οποία στην πραγματικότητα ήταν μια παραγωγή του γνωστού τηλεοπτικού σταθμού.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο