Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Τρισέ: Η οικονομική στήριξη θα δίνεται με όρους

Τρισέ: Η οικονομική στήριξη θα δίνεται με όρους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η οικονομική στήριξη προς μία χώρα-μέλος της ευρωζώνης θα πρέπει να συνοδεύεται με αυστηρούς όρους δημοσιονομικής πειθαρχίας, τόνισε την Δευτέρα, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι σε καμία περίπτωση η στήριξη αυτή δεν πρέπει να συγχέεται με δωρεάν επιχορήγηση.
Ο κ. Τρισέ επισήμανε ότι οι χώρες της ευρωζώνης «έχουν κοινή μοίρα», ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις γερμανικές απόψεις για αποβολή χωρών τόνισε ότι θεωρεί παράλογη την υπόθεση να εγκαταλείψει μια χώρα μέλος τη ζώνη του ευρώ.

 Ερωτήσεις στον κ. Τρισέ υπέβαλαν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, Ρόδη Κράτσα (ΝΔ), Νίκη Τζαβέλα (ΛΑΟΣ) και Νίκος Χουντής (ΣΥΝ). Απαντώντας στις ερωτήσεις τους ο κ. Τρισέ είπε, μεταξύ άλλων, ότι αν κάποια ελληνική τράπεζα αντιμετωπίσει στο μέλλον εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, η ΕΚΤ θα σταθεί στο πλευρό της, όπως έκανε και με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες στην Ιρλανδία και αλλού.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι τα ελληνικά μέτρα θα αποκαταστήσουν απολύτως την πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών ομολόγων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξεταστεί το ζήτημα επέκτασης και μετά το 2011 του καθεστώτος που δίνει στην ΕΚΤ τη δυνατότητα να αγοράζει ομόλογα σχετικά υποβαθμισμένης πιστοληπτικής ικανότητας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr