Αρχική | Οικονομία | Ανέλαβε τρεις βόμβες η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς

Ανέλαβε τρεις βόμβες η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανέλαβε τρεις βόμβες η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς

Η οργάνωση  Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε με κείμενο που έστειλε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα Indymedia την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις, το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Ομόνοια τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του αντιπροέδρου της Πακιστανικής κοινότητας Ανουάρ Ικμπαλ στα Πατήσια και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο συντάκτης της προκύρηξης, η οποία είναι πολυσέλιδη και με κείμενο γραμμένο με διαφορετικό ύφος από τα προηγούμενα της οργάνωσης, γίνεται μία εκτενής αναφορά στην οργανωμένη μετανάστευση της τελευταίας 20ετίας από την Αλβανία, τη Ρωσία και τον Καύκασο και τέλος το Ιράκ και το Αφγανιστάν, για να περάσει σε ανάλυση και κριτική της ιστορίας της οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο συντάκτης της προκήρυξης κάνει επίσης αναφορά στο ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας, ενώ τους αποδίδει και ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης στα θέματα της ασφάλειας και του ρόλου των διωκτικών αρχών. Στο σημείο αυτό γίνεται ονομαστική αναφορά σε δύο δημοσιογράφους που καλύπτουν το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Στο τέλος της προκήρυξης με διακριτό τίτλο, καταγράφεται η άποψη της οργάνωσης για το περιστατικό της Δάφνης και τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα, ενώ η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, δηλώνει πως σε ένδειξη φόρου τιμής προσθέτει και το όνομά του ("Κομμάντο Λάμπρος Φούντας") σε αυτό της οργάνωσης. 

Τέλος ο συντάκτης ζητά την απελευθέρωση δύο κρατουμένων του αντιεξουσιαστικού χώρου και προειδοποιεί πως εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο βομβιστικών επιθέσεων.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο