Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | ΔΝΤ: Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με χρέη

ΔΝΤ: Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με χρέη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΝΤ: Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με χρέη

Μεγάλες προκλήσεις στην προσπάθειά τους να μειώσουν τα υψηλά χρέη, αντιμετωπίζουν πολλές προηγμένες οικονομίες, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΔΝΤ, John Lipsky, τονίζοντας ότι τα ήδη ισχύοντα μέτρα στήριξης δεν θα βοηθήσουν στη μείωση των ελλειμμάτων στα προηγούμενα αξιοπρεπή επίπεδα.

Όλες οι χώρες της G7, πλην του Καναδά και της Γερμανίας, μέχρι το 2014 θα δουν τα ποσοστά του χρέους τους σε σχέση με το ΑΕΠ κοντά στο 100%, όπως τόνισε σε ομιλία του από το Πεκίνο χθες ο Lipsky.

Ο ίδιος σχολίασε ότι ήδη το επίπεδο χρέους ορισμένων αναδυόμενων χωρών, έχει φθάσει σε "ανησυχητικό επίπεδο".
"Αυτή η άνοδος των κυβερνητικών χρεών έρχεται σε μια στιγμή που οι πιέσεις από την αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών και των δαπανών υγείας, αυξάνονται σημαντικά", τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΔΝΤ.

Η αύξηση των δημοσίων χρεών μπορεί να οδηγήσει τις κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να τα μειώσουν μέσω πληθωρισμού ή ακόμη και χρεοκοπίας, εάν δεν κατορθώσουν να εφαρμόσουν δημοσιονομικά μέτρα εγκαίρως, σχολίασε ο Mohamed A. El-Erian της Pacific Investment Management.

Στέλεχος της Action Economics, ο David Cohen, σχολίασε πως κοιτάζοντας την εικόνα τώρα, η ανάκαμψη υπήρξε ενθαρρυντική τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, και ο πληθωρισμός ήταν υπό έλεγχο.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής για τις προοπτικές των οικονομιών, θα ήταν η δημιουργία δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Η ανησυχία είναι ότι η κατάσταση στην Ελλάδα αποτελεί προάγγελο για τα προβλήματα και μεγαλύτερων οικονομιών".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο