Αρχική | Οικονομία | Σε αδιέξοδο οδηγεί τη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανία

Σε αδιέξοδο οδηγεί τη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε αδιέξοδο οδηγεί τη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανία

Η Γερμανία επιμένει στη σκληρή στάση της έναντι της Ελλάδας, με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να προαναγγέλλει ότι δεν πρόκειται να αποφασιστεί ο μηχανισμός στήριξης της χώρας μας της Ελλάδας, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου επανέλαβε ότι δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια αυτή τη στιγμή.

Στην συνομιλία, η Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της  στη μεταρρυθμιστική πολιτική της Ελλάδας και την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνει ότι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

Η γερμανίδα καγκελάριος σε ραδιοφωνική συνέντευξή της, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να δημιουργούνται ψευδείς προσδοκίες και να προκαλείται αναστάτωση στις αγορές όσον αφορά την Ελλάδα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν έχει άμεση ανάγκη από χρήματα». Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι «αν η Ελλάδα απειλούνταν με παύση πληρωμών, θα μπορούσε να λάβει διμερή βοήθεια ή ακόμα θα μπορούσε να καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ο Μανουέλ Μπαρόζο, έστειλε νέο μήνυμα στη Γερμανία λέγοντας ότι πρέπει να συνεργαστεί στη διάσωση της Ευρωζώνης, διότι αυτό είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας. Ο κ. Μπαρόζο είχε μάλιστα συνάντηση με τον διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ ΣτροςΚαν.

Στο μεταξύ ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα απέρριψε τις προτάσεις της καγκελαρίου να αυξηθούν οι κυρώσεις προς τις χώρες που δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο το έλλειμμά τους.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να συμμετέχει περισσότερο στη διαδικασία καθορισμού του δημοσιονομικού προϋπολογισμού των χωρών-μελών» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ο κύριος στόχος της ΕΕ δεν πρέπει να είναι η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων προς τις χώρες αυτές (με υπέρογκο έλλειμμα), αλλά η βελτίωση των προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας».

Επιπλέον η Ελλάδα εξασφάλισε την υποστήριξη της Ιταλίας. Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως «Είμαστε απολύτως υπέρ στο να βοηθήσει η ΕΕ την Ελλάδα». Τέλος, τη στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε και ο Νικολά Σαρκοζί.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο