Αρχική | Πολιτική | Ανασχηματισμός και αλλαγή στη δομή της κυβέρνησης

Ανασχηματισμός και αλλαγή στη δομή της κυβέρνησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανασχηματισμός και αλλαγή στη δομή της κυβέρνησης

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί, περιστοιχισμένος από Έλληνες δημοσιογράφους και ερωτηθείς  για τα εσωκομματικά κρούσματα διαφωνιών, έδωσε το πρώτο σήμα για ανασχηματισμό που σκοπεύει να κάνει (μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου στις Βρυξέλες) όταν είπε τα εξής: «Υπήρξαν κάποια πράγματα που οφείλονται σε παρεξήγηση, τα οποία θα διαλευκανθούν συντονισμένα και δυναμικά»

Από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, δείχνει πως έχει σαφή εικόνα για το ποιοι βγαίνουν στα κανάλια και στη Βουλή και δίνουν μάχες για την πολιτική του και ποιοι δημόσια και στο παρασκήνιο τον υποσκάπτουν. Είναι δεδομένο, πως τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έκλεισαν οριστικά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Οι αλλαγές που θέλει ο πρωθυπουργός, δεν θα αφορούν τα πρόσωπα αλλά τη δομή της κυβέρνησης καθώς θα υπάρξει δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αντικείμενο την πορεία της ελληνικής οικονομίας και νέες θέσεις υφυπουργών για να συμπληρωθούν κενά που έχουν διαπιστωθεί.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι αυτή τη στιγμή ο πιθανότερος δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καθώς, είναι ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει καθολικήαναγνώριση για τις ικανότητες, το ήθος και την προσφορά του και εκ των «συνιδρυτών» της ευρω-Eλλάδας και δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου να συνδράμει στη χώρα, προσφέροντας το προσωπικό του κεφάλαιο, αυτό της αξιοπιστίας και του κύρους του, ώστε να ισορροπήσει το «ισοζύγιο των συναλλαγών» μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αγορές.

Τέλος, ο κ Παπανδρέου έχει αποφασίσει να ενισχύσει με εξουσίες το πρωθυπουργικό γραφείο, με πρότυπο  το Οβάλ Γραφείο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά χωρίς να είναι πιστή αντιγραφή του αμερικανικού μοντέλου, πράγμα ανέφικτο λόγω διαφορετικής δομής και λειτουργίας των δύο κυβερνήσεων. Κυρίως στόχος των αλλαγών, θα είναι η παρακολούθηση της υλοποίησης του κυβερνητικού έρου από ανθρώπους του πρωθυπουργού.

Στα ενδεχόμενα, περιλαμβάνεται και η δημιουργία εκπρόσωπου τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr