Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Επιστρέφουν το μισθό τους δύο μητροπολίτες

Επιστρέφουν το μισθό τους δύο μητροπολίτες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το παράδειγμα της Νανάς Μούσχουρη που αποφάσισε να επιστρέφει την σύνταξή της ως ευρωβουλευτής στον λογαριασμό της Βουλής, που άνοιξε για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, αποφάσισαν να ακολουθήσουν δύο Μητροπολίτες.
Ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης και ο Μεσογαίας Νικόλαος. Χθες ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν να διακοπεί η μισθοδοσία τους υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Επίσης, ο Ανθιμος, ζήτησε από την εκκλησία να χαρίσει τις μετοχές της στην Εθνική Τράπεζα και πρόσθεσε :

"Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεών μας θα στερήσει την δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα για βοήθεια που φθάνουν στα γραφεία μας, ζητώ κι εγώ –όπως ο σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος- την διακοπή πλήρως της μισθοδοσίας μου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.054 ευρώ". 

Νωρίτερα και ο μητροπολίτης Μεσογαίας  Νικόλαος  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Άλτερ", έκανε γνωστό ότι ζήτησε την διακοπή της μισθοδοσίας του τονίζοντας : "Η εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται, θεωρώντας ό,τι έγω δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω, ήταν να ζητήσω να επιστραφεί ο μισθός μου στο Κράτος, μια συμβολική κίνηση την οποία κάνανε και άλλοι άνθρωποι. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια Ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει και ένας Επίσκοπος".

Το αίτημα των δύο μητροπολιτών να διακοπεί η μισθοδοσία τους, θα συζητηθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr