Αρχική | Τουρισμός | Φθηνή βίζα για τους καλούς τουρίστες

Φθηνή βίζα για τους καλούς τουρίστες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Φθηνή βίζα για τους καλούς τουρίστες

Η κυβέρνηση. μελετά τη μείωση του κόστους της βίζας για τους υπηκόους χωρών με τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα Σε συνάντηση που είχαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος συζητήθηκε η απλοποίηση των διαδικασιών θεώρησης αδειών εισόδου στην Ελλάδα, κυρίως από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Κίνα και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που αποτελούν εναλλακτικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

«Η συνεργασία και ο συντονισμός ανάμεσα στα δύο υπουργεία είναι αναγκαίος», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Δρούτσας και πρόσθεσε ότι η οικονομική και πολιτιστική διπλωματία είναι ιδιαίτερα σημαντικοί τομείς για μια σύγχρονη εξωτερική πολιτική.

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν σε βάθος το θέμα των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) από χώρες οι οποίες εκδηλώνουν τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Στόχος είναι, όπως είπε από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, να εξαντλήσει η χώρα μας κάθε πλεονέκτημα που δίνει το κεκτημένο της Ε.Ε., ώστε να διευκολυνθεί η εισροή επισκεπτών προς την Ελλάδα από ανερχόμενες τουριστικά χώρες όπως είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, οι αραβικές χώρες, η Κίνα και βεβαίως οι ΗΠΑ.

Παράλληλα, όπως είπε, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει κάποια μείωση του κόστους της βίζας στις χώρες που μας ενδιαφέρουν, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα επιδιωχθεί να ενισχυθούν οι έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό.

Ο κ. Γερουλάνος απέφυγε να κάνει προβλέψεις για τον τουρισμό της φετινής χρονιάς, ωστόσο επισήμανε ότι «με τη δράση μας θα καταφέρουμε να σταματήσουμε την τεράστια πτώση που είχαμε πέρυσι».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr