Αρχική | Οικονομία | Κατέληξαν σε συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών

Κατέληξαν σε συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατέληξαν σε συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών

Σε συμφωνία για τον μηχανισμό, που θα τους επέτρεπε να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που αυτό ήταν αναγκαίο, κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, χωρίς, όμως, να αποκαλύψουν περαιτέρω λεπτομέρειες πέρα από το ότι δεν θα περιλαμβάνει εγγυήσεις δανείων.

Ο μηχανισμός θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της από τις διεθνείς αγορές παρά τα μέτρα που έλαβε.

«Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα λάβουν συντονισμένα δράση σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο. Αυτό που κάναμε ήταν να ξεκαθαρίσουμε τις τεχνικές προετοιμασίες ώστε να υπάρχει συντονισμένη δράση» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο μηχανισμός -όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ- θα επιτρέψει να προσφερθεί οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα εάν αυτό απαιτηθεί, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με το πως θα λειτουργήσει, εκτός από ένα στοιχείο: Οτι δεν θα περιλαμβάνει εγγύησεις δανειοδότησης.

Όπως αναφέρεται σε δήλωση των υπουργών Οικονομικών των 16 κρατών – μελών της Ευρωζώνης: «Ξεκαθαρίσαμε τις τεχνικές λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν τη λήψη απόφασης για μια συντονισμένη δράση, η οποία θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί χωρίς πρόβλημα σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί».

Η τελική απόφαση για βοήθεια στην Ελλάδα και το είδος της βοήθειας αναμένεται να ληφθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 και 26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο να είναι και αυτό απόλυτα βέβαιο.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr