Αρχική | Πολιτική | Έντονη δυσαρέσκεια του Κώστα Καραμανλή

Έντονη δυσαρέσκεια του Κώστα Καραμανλή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έντονη  δυσαρέσκεια του Κώστα Καραμανλή

Την έντονη  δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προκαλεί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του star. gr   η στάση της ηγεσίας της ΝΔ, και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά, το τελευταίο διάστημα απέναντί του.

Παρότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει εκμυστηρευθεί σχετικά πρόσφατα  σε βουλευτές του ότι δεν «τον πουλάει τον Καραμανλή», εννοώντας ότι δεν προτίθεται να τον «αδειάσει», τον τελευταίο καιρό γίνεται συστηματικά το αντίθετο. «Δεν χρωστάω σε κανέναν» ακούγεται να εκστομίζει ολοένα και πιο συχνά ο διάδοχός του, ενώ η σταγόνα  που ξεχείλισε το ποτήρι φέρεται να ήταν η ομιλία στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Το κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών επιβαρύνουν άλλωστε εδώ και καιρό όλοι όσοι κινούνται στο περιβάλλον Σαμαρά και αφήνουν  υπονοούμενα εναντίον  του πρώην πρωθυπουργού και της διακυβέρνησής του. Από την συχνή επανάληψη του συγκεκριμένου φαινομένου καθίσταται προφανές ότι  πλέον δεν είναι αμέτοχη η ηγεσία, γιατί αν μη τι άλλο θα είχε επιχειρήσει να τους «μαζέψει».

Το αντίθετο όμως συνέβη, με αποτέλεσμα το συνεχές «αυτομαστίγωμα» από δήθεν αγανακτισμένα  με την περίοδο Καραμανλή στελέχη να συνεχίζεται, με ολοένα μεγαλύτερη ένταση.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι παράλληλα άλλα στελέχη επιχειρούν να «εξισορροπήσουν» ανάμεσα στην αποστασιοποίηση και στην εκδήλωση «σεβασμού» απέναντί στον πρώην πρωθυπουργό, όπως  ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τασούλας, ο οποίος, μιλώντας τη Δευτέρα στον RealFM, χαρακτήρισε άμεμπτη την πολιτεία Καραμανλή, πήρε ωστόσο αποστάσεις και αυτός από την διακυβέρνησή του.     

Ερωτηματικό είναι πάντως το κίνητρο αυτής της στάσης της Ρηγίλλης το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι μιλούν για τις δημοσκοπήσεις που  επηρέασαν τον Α. Σαμαρά,  καθώς σε πολλές από αυτές, η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ αυξάνεται αντί να μειώνεται,  παρά τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.  Άλλοι αποδίδουν την συγκεκριμένη στάση στη δημοσιοποίηση της συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τη Ντόρα Μπακογιάννη και στα «φοβικά» αντανακλαστικά που αυτή προκάλεσε.

Αλλά και ο ρόλος των «απωθημένων» συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ, που σήμερα βρίσκονται δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά ενώ για διαφόρους λόγους «έφαγαν πόρτα» από τον Κώστα Καραμανλή, όταν ήταν πρωθυπουργός,  δεν είναι αμελητέος.

Εάν προστεθεί σε όλα αυτά ότι δυσαρέσκεια υπάρχει και  σε υπουργούς της  προηγούμενης διακυβέρνησης, όπως από τον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, για την προσπάθεια συνολικής απαξίωσης του έργου τους, τότε η εκτίμηση για «ψυχροπολεμικό» κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών δεν μοιάζει υπερβολική. Το γεγονός ότι πρώην στελέχη της ΝΔ κλήθηκαν, αλλά δεν συμμετείχαν, στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Χαλκίδας είναι ενδεικτικό του διόλου ενωτικού  κλίματος.       

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για «ψυχρές» σχέσεις προς το παρόν, αλλά θα εξαρτηθεί και από την στάση της Ρηγίλλης στο άμεσο μέλλον εάν θα γίνουν όντως  «πολεμικές».  Το γεγονός όμως ότι ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να έχει μεγάλες συμπάθειες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ – αν μη τι άλλο – καθιστά παρακινδυνευμένη μια ευθεία σύγκρουση μαζί του.

Μια προσπάθεια «εξισορρόπησης» δεν μπορεί να αποκλεισθεί, όπως και στο παρελθόν έγινε με παρέμβαση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Η απορία είναι εάν θα το  επιτρέψουν ορισμένοι  «αντικαραμανλικοί μουτζαχεντίν» που βρίσκονται δίπλα στον σημερινό πρόεδρο…

star








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr