Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Πανικοβλήθηκε ο πληθυσμός της Γεωργίας

Πανικοβλήθηκε ο πληθυσμός της Γεωργίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πανικοβλήθηκε ο πληθυσμός της Γεωργίας από την είδηση που μεταδόθηκε από το φιλοκυβερνητικό IMEDI TV ότι ρωσικά άρματα μάχης είχαν μπει στην πρωτεύουσα της χώρας και ότι ο πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε σκοτωθεί.

Το IMEDI παρουσίασε την είδηση ως "αναπαράσταση πιθανών γεγονότων", αλλά λίγοι άκουσαν την προειδοποίηση πριν την μετάδοση και η είδηση άρχισε να μεταδίδεται από στόμα σε στόμα.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κατέρρευσαν και οι κάτοικοι της Τιφλίδας ξεχύθηκαν στους δρόμους. Αναφέρθηκε πως ένας κινηματογράφος άδειασε εντελώς καθώς οι τρομοκρατημένοι συγγενείς των θεατών, τους καλούσαν να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι το θέμα που προβλήθηκε και δεν έφερε καμία επισήμανση ότι επρόκειτο για φάρσα, προκάλεσε μεγάλο πανικό και όχι μόνο στη Γεωργία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε την αρχική πληροφορία για την εισβολή και το θάνατο του Σαακασβίλι, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός "Ηχώ της Μόσχας" διέκοψε το πρόγραμμά του.

Χρησιμοποιώντας εικόνες αρχείου από τον πόλεμο του 2008, όταν τα ρωσικά τανκς είχαν φτάσει σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Τιφλίδα, ο σταθμός μετέδωσε την υποτιθέμενη προέλαση των Ρώσων στη χώρα. Και αμέσως μετά, ξεκίνησε μια ζωντανή συζήτηση στο στούντιο, με τον παρουσιαστή να εξηγεί τους λόγους της προβολής του θέματος: "Θέλαμε απλώς να δείξουμε πώς θα μπορούσε να είναι η χειρότερη ημέρα στην ιστορία της Γεωργίας" είπε.

Ωστόσο εκατοντάδες Γεωργιανοί, ανάμεσά τους και πολλοί δημοσιογράφοι,εξαγριωμένοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του σταθμού σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Νίνο Μπουρτζανάτζε χαρακτήρισε τη φάρσα αηδιαστική.

Παρατηρητές εκτιμούν πάντως, ότι η όλη υπόθεση σχετιζόταν μάλλον με την προσπάθεια της κυβέρνησης να προβάλει με κάθε τρόπο τη ρωσική απειλή και τις συνέπειες από τυχόν απώλεια του ελέγχου από τον πρόεδρο Σαακασβίλι, την ίδια περίοδο, που οι ηγέτες της αντιπολίτευσης σπεύδουν στη Μόσχα για να συναντηθούν με τον πρόεδρο Πούτιν.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr