Αρχική | Κόσμος | Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) στην επαρχία των Βόρειων Μολούκων, στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 56 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίζεται 2.430 χιλιόμετρα βορειονατολικά της Τζακάρτας, σύμφωνα με την μετεωρολογική και γεωφυσική υπηρεσία της Ινδονησίας (BMG).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, ενώ σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν προκλήθηκε τσουνάμι.

Η νέα δόνηση ακολούθησε αρκετές άλλες που έχουν πλήξει την περιοχή το τελευταίο διάστημα. Το Σάββατο, σεισμός 6 ρίχτερ αναστάτωσε την Μανοκουάρι, στη Δυτική Παπούα.

Σεισμός 7,6 βαθμών είχε πλήξει την δυτική ακτή της Σουμάτρας στα τέλη Σεπτεμβρίου, στοιχίζοντας τη ζωή 1.100 ανθρώπων και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Ο χειρότερος σεισμός των τελευταίων ετών ήταν εκείνος που σημειώθηκε πριν από 5 χρόνια, μεγέθους 9 βαθμών, προκαλώντας τσουνάμι το οποίο σάρωσε πολλές χώρες στον Ινδικό Ωκεανό στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 230.000 ανθρώπων, 170.000 εξ αυτών μόνο στην Ινδονησιακή επαρχία Ατσέχ.

Η Ινδονησία βρίσκεται στο λεγόμενο "Δαχτυλίδι της Φωτιάς", μια περιοχή όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και υπάρχει πολύ έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Σεισμός και στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα στην βόρεια Ιαπωνία, ανοικτά του νησιού Χονσού και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Επίσης δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Το μέγεθος του σεισμού υπολογίστηκε στους 6,6 βαθμούς από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούρο και την Ιαπωνική Σεισμολογική Υπηρεσία.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο