Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Απόσυρση αφίσας ακροδεξιού κόμματος

Απόσυρση αφίσας ακροδεξιού κόμματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τo δικαστήριο της Μασσαλίας αποφάσισε τελικά την  απόσυρση της αφίσας  του γαλλικού ακροδεξιού FN Εθνικού Μετώπου του Ζαν Μαρί Λεπέν κρίνοντάς τη προκλητική.

Η αφίσα απεικόνιζε μια  γυναίκα πλήρως καλυμμένη με μπούρκα και  τον χάρτη της Γαλλίας καλυμμένο με την αλγερινή σημαία. Πίσω από τη σημαία υπήρχαν  μιναρέδες σχεδιασμένοι  σαν πύραυλοι με το σύνθημα "Όχι στον Ισλαμισμό".

H αφίσα ήταν μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Αρκετές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και επίσημη αλγερινή διαμαρτυρία είχαν προσφεύγει κατά της αφίσας.

Το δικαστήριο της Μασσαλίας  έκρινε ότι η αφίσα αυτή "είναι προκλητική και παρακινεί στο μίσος", ενώ παράλληλα είναι "εχθρική στο γυναικείο φύλο". Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης ότι με έξοδα το Εθνικού Μετώπου πρέπει να αφαιρεθεί η αφίσα. Σε περίπτωση καθυστέρησης θα είναι υποχρεωμένο να  καταβάλει πρόστιμο 500 ευρώ την κάθε ημέρα.

Την ελευθερίας της γνώμης επικαλέστηκε ο Λεπέν ως  απάντηση  στις  επικρίσεις για την αφίσα, ενώ ο υποψήφιος με το Εθνικό Μέτωπο Στεφάν Ραβιέρ υποστήριξε ότι η δικαστική απόφαση προκλήθηκε έπειτα από "διπλωματικές πιέσεις".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο